De jonge stad

Servies en tafellinnen

Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland
is volop in opbouw om dé plek voor cultuur in Kanaleneiland te worden. Het initiatief is in 2007 gestart in een oud schoolgebouwtje aan de Peltlaan om ruimte te bieden aan jongeren en om talentontwikkeling te bevorderen. Het cultuurcentrum krijgt in 2008 een functionele verbouwing. Toch kan de plek nog iets extra’s gebruiken.

Aanleiding voor Marijke om samen met het Cultuurhuis en Designstudio Lotte van Laatum een initiatief via Nieuw Utrecht starten om de uitstraling als culturele plek in Kanaleneiland te versterken. Samen met de gebruikers van het jongerencultuurcentrum.

Cateringclub 1001 is een van de projecten van het Cultuurhuis. Jonge meiden van 12-17 jaar worden ingewijd in de kookkunst en doen via cateringopdrachten ondernemersvaardigheden op.

Samen met de cateringclub ontwikkelt productontwerper Lotte van Laatum een servies van honderdzestig borden en vijf tafellakens. In vijf workshops gaan ze in op culturele kooktradities, eigen identiteit, maar ook op zakelijke aspecten als presentatie en huisstijl. Tijdens een bezoek aan het Textielmuseum kunnen de meiden met eigen ogen zien hoe de kleden worden gemaakt.

Cateringclub 1001

Bij zo’n mooi product hoort een feestelijke inwijding: de buurtpicknick. Op 21 juni 2009 schotelen de meiden onder begeleiding van een tv-kok en een paar dames uit de buurt een verrukkelijke viergangenlunch aan honderd gasten voor. De picknick vormt de opening van het culturele festival Broodje Noord, waarin het cultuurhuis trots kan laten zien wat het in huis heeft. Ook burgemeester Wolfsen van Utrecht is onder de indruk van de resultaten. Het evenement maakt positieve beeldvorming over jongeren in Kanaleneiland los en leidt tot nieuwe ideeën voor de cateringclub, cateringopdrachten en een sterk team in het Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s