Cultural Lodging Utrecht

Huisstijl Cultural Lodging Utrecht - ontwerp: ankerxstrijbos

Huisstijl Cultural Lodging Utrecht - ontwerp: ankerxstrijbos

Ambitie
Utrecht wil zich internationaal als culturele stad op de kaart zetten. Creatieven zijn altijd op zoek naar interessante partners om mee samen te werken. Zij werken vaak als zelfstandig ondernemers op projectbasis in telkens wisselende teams. Kennis van creatieven circuleert doorgaans in relatief kleine circuits. Eind 2008 gaat het initiatief Cultural Lodging Utrecht via Nieuw Utrecht van start om deze fijnmazige netwerken internationaal te verbreden. Zo beantwoordt het project aan stedelijke en individuele ambities.

Cultural Lodging Utrecht
Utrechtse creatieven worden via bemiddeling in contact gebracht met buitenlandse soortgenoten. Zij ontvangen de buitenlandse gasten voor een kort verblijf van een dag of twee en laten hen kennismaken met interessante mensen en vernieuwende initiatieven in Utrecht op het gebied van hun vak of passie. Het programma wordt in overleg samengesteld en geschiedt met gesloten beurzen. Idee is dat je er allebei iets aan hebt. Overnachting vindt thuis of elders (gratis/betaald) plaats, afhankelijk van wensen en mogelijkheden. De activiteiten hebben betrekking op de gemeenschappelijke passie, niet op toeristische activiteiten. De kennismaking kan leiden tot een gezamenlijk project of een tegenbezoek. Cultural Lodging is zo een vliegwiel om internationale uitwisseling te bevorderen.

In gang zetten
Urban Pilots doet mee aan dit initiatief van vereniging Nieuw Utrecht in de rol van trekker. Na een jaar blijkt er wel enthousiasme voor uitwisseling te zijn. Alleen zijn tijd en geld belangrijke obstakels om een gratis programma in gang te zetten. Iedereen is druk en heeft weinig geld. Professionele internationale uitwisseling verloopt heel gericht, startend vanuit de inhoud en niet vanuit de infrastructuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s