Welkom in de gezonde stad

Nieuw Bureveld sla jet en lucie
Gisteren kreeg Urban Pilots de gelegenheid om een lans te breken voor het stimuleren van een gezonde levensstijl: VAGZ, de vereniging van medisch adviseurs die werkzaam zijn bij (zorg)verzekeraars had Urban Pilots uitgenodigd om een presentatie te geven voor hun nascholingsprogramma, de Wesly Summercourse. De adviseurs konden mee op een reis in dia’s door De Gezonde Stad. We trokken van sportkantine naar schoolkantine en schoolplein, kinderdagverblijf, de woonbuurt en de eigen tuin om praktijkvoorbeelden te zien van vernieuwende initiatieven die een gezonde levensstijl stimuleren. Een uitnodiging om de nieuwe volksziekte overgewicht / obesitas meer vanuit preventie te benaderen. Bij 95% van de gevallen komt overgewicht/obesitas door de levensstijl. Slechts bij 5% komt het door een erfelijke aandoening. Traditioneel heeft de overheid de taak van ziektepreventie ofwel gezondheidsbevordering en de zorg van ziektebestrijding. Daar gaat 95% van het zorgbudget naartoe. Slechts 4% gaat naar preventie. De welvaartsziekte obesitas neemt echter zulke grote (en kostbare) proporties aan wereldwijd dat het zinvol is om nieuwe mogelijke visies, aanpakken en samenwerkingsverbanden te verkennen om een gezondere levensstijl te promoten. Later dit jaar gaat Urban Pilots excursies door de Gezonde Stad Utrecht verzorgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s