Proef Eetbaar Utrecht in Broeses Manuscriptacafe

Etalage Broese voor Manuscripta

Nieuwe inspiratie voor in de keuken, dat biedt boekhandel Broese zondagmiddag tijdens het Manuscriptacafé. Met de opening van het boekenseizoen in Utrecht raakt de verkiezing Kookboek van het Jaar 2014 verder op stoom. Het eerste stadstuinkookboek van Utrecht staat in de etalage: Proef Eetbaar Utrecht.

Zondag 7 september zijn er om 15.30 uur in boekhandel Broese presentaties van drie nieuwe kookboeken – met hapjes – in het kader van het Kookboek van het Jaar 2014. Fusina Verloop, initiatiefnemer van alweer de achtste editie van de landelijke kookboekenwedstrijd interviewt de auteurs van Home Made, Veggie Kidz en Proef Eetbaar Utrecht.

Na alle lekkere vakantiegerechten van verre landen, laten de auteurs van Proef Eetbaar Utrecht zien hoe er dicht bij huis een nieuwe eetbare stad opbloeit. Ans Withagen en Marijke Orthel nemen je mee op culinaire ontdekkingsreis langs de mooiste groentetuinen van Utrecht. We trekken dwars door de stedelijke natuur, langs nieuwe groentewinkels op het land en over groene daklandschappen. Ook bij de keukens staan we stil – van het groeiende aantal koks die groente prominent op de kaart zetten. Wat geoogst wordt, eten we ook op. Met simpele handvatten opent dit boek de weg naar een nieuwe manier van koken die plezier in de dagelijkse keuken en op het bord brengt. Zo komen de tuin en keuken weer bij elkaar. Maak ook kennis met Proef Eetbaar Utrecht en geniet zelf van al het lekkers om ons heen!

Meer info
Broeses Manuscriptacafé
Manuscripta
Utrechts UITfeest
Verkiezing Kookboek van het Jaar 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s