Proef Eetbaar Utrecht!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Zaterdag 17 mei hebben wij een zeer geslaagde editie van Proef Eetbaar Utrecht gehad. Deze publieksdag vormde de finale van de Dag van de Stadslandbouw, waarvan Utrecht dit jaar gaststad was. Urban Pilots heeft net als vorig jaar de organisatie van de Publieksdag in Utrecht gecoördineerd. Via het netwerk Eetbaar Utrecht hebben we een gezamenlijk programma aangeboden met uiteindelijk meer dan 6o deelnemers – allemaal nieuwe smaakmakers van Utrecht. Van chef-koks die koken met groenten uit Utrechtse tuinen en uit de natuur tot stadsveeboeren die hun vleeskippetjes in een boomgaard van Leidsche Rijn laten trippelen, de stadsimker die het verschil tussen honing uit Zuilen, Oog in Al en de Veluwe laat proeven en de vele tuiniers die het stadslandschap op smaak brengen met eetbaar groen. ’s Middags presenteerden Ans Withagen en ik het stadstuinkookboek Proef Eetbaar Utrecht op Koningshof, ook weer een bijzonder stadslandbouwinitiatief aan de oostrand van Utrecht. VPRO was er bij om opnamen te maken voor de documentaire Nieuw Nederland die in november wordt uitgezonden. Tot slot gingen we samen met de crew aan tafel voor een diner met groenten van de Koningshof.  Een vrolijk eind van een mooie lentedag buiten. De banden van het netwerk Eetbaar Utrecht zijn weer aangehaald. We hebben laten zien hoe een veelheid aan kleine initiatieven in Utrecht deel uitmaken van een grote duurzame ontwikkeling: de opkomst van kleine lokale voedselketens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s