Verder met de buurtmoestuinen in Hoograven

Start Nijeveld 14032014
Op een stralende lentedag beginnen Kees van der Laan en ik aan het derde tuinseizoen van de Nijeveldtuin. Er komen meer dan dertig bewoners naar buiten en er zijn weer nieuwe liefhebbers voor een stukje grond. Gemeente Utrecht ondersteunt ook in 2014 vanuit het Wijkgroenplan-Zuid onze begeleiding bij verdere uitbreiding en onderhoud van de twee buurtmoestuinen in Hoograven aan de Nijeveldsingel en de Huize de Geerlaan, net als woningcorporatie Portaal. Aan het begin van het seizoen is het bij de Nijeveldtuin belangrijk om te bemiddelen bij de tuinindeling wegens grote belangstelling. Daarnaast gaan we werken aan structuur van de tuin en versterking van de ontmoetingsfunctie. We gaan bijvoorbeeld paden van stapstenen aanleggen, een pergola bouwen voor klimplanten en een mozaïektafel. Bij de Huize de Geerlaan gaan we mogelijkheden verkennen om aan de voorzijde van de flats een persoonlijke invulling te geven aan het groen, waarmee we ook daar de ontmoetingsfunctie verder willen versterken. Een en ander stemmen we af op andere bewonerswensen voor het plein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s