Huize de Geertuin en het buurtfeest

2013-11-07 15.16.00
Na anderhalf jaar groot onderhoud aan 262 woningen van de Huize de Geerlaan in de Utrechtse wijk Hoograven, is het woensdag 20 november eindelijk feest. Het onderhoud zit er bijna op. Tijdens het buurtfeest vieren Portaal, Gemeente Utrecht en de buurt het einde van een ingrijpende verbouwingsperiode. De buurtmoestuin doet natuurlijk graag mee met het buurtfeest. Onze tuinkinderen blijken ook reporters en besteden in de buurtkrant volop aandacht aan de tuin, de tuingroep en recepten. Kees van der Laan en Marijke Orthel willen ook iets teruggeven aan de tuingroep en maken het boekje De Scheppers van de Huize de Geertuin – een fotoboekje over de ontstaansgeschiedenis van de Huize de Geertuin. Twee jaar begeleidden zij bewoners bij het opzetten van de tuin. Meer dan 60 handen gingen de grond in en veranderden een binnenterrein met een vlak grasveld stap voor stap in een tuinlandschap met moestuinen, fruitbomen, een prieel met klimmers en een rijtje wilgenbomen ter afscheiding van het voetbalveldje. Straks komt dit weer vrij als de bouwketen weg zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s