Ontwerpatelier Buurtmoestuin Nijeveldsingel

Op vrijdag 20 januari is de beheerderswoning van woningcorporatie Portaal aan de Oudegeinlaan in Hoograven omgetoverd tot ontwerpatelier. Bij binnenkomst zegt een bewoonster: “Ik heb het ontwerp al klaar” en laat ons de collage zien die zij thuis heeft gemaakt. Stichting Stadslandbouw Utrecht en hoveniersbedrijf KeesTuint hebben een groep geïnteresseerde buurtbewoners uitgenodigd om gezamenlijk ideeën te vormen over het ontwerp van hun buurtmoestuin op het aangrenzende binnenterrein. Vierhonderd vierkante meter grond is tijdelijk beschikbaar voor de tuin, in afwachting van plannen voor sloop en/of renovatie van het flatblok. De tuin krijgt ook in de nieuwe situatie een plek.
Met veel temperament maken de jongens en meiden in afzonderlijke ruimten maquettes, tekeningen en collages. De moeders kijken toe, stellen vragen over de tuin en praten ons bij over het leven in de buurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s