Langs Berg en Dal klinkt hoorngeschal

Het Utrechts Dichtersgilde: Ellen Deckwitz, Ingmar Heytze, Ruben van Gogh, Chretien Breukers en Alexis de Roode

Ieder heeft zijn eigen levensverhaal, maar slechts weinigen mogen zich verheugen in het eigen levenslied. Elf hoogbejaarde inwoners van Overvecht krijgen dit cadeau via het project Langs berg en dal. Gedurende een paar maanden voerden zij gesprekken over hun leven. Dichters van het Utrechts Dichtersgilde doken in de aantekeningen van de gesprekspartners en maakten gedichten van de levensverhalen. Vervolgens hebben muzikanten er composities, melodie en ritme aan toegevoegd.

Presentatie in Tamarinde
De gedichten waren voor de bewoners al bijzonder om te ontvangen. Op 16 januari volgt de feestelijke afronding van dit project: in verpleeghuis Tamarinde worden alle levensliederen voor publiek voorgedragen met muzikale begeleiding.

Vervolg
Langs berg en dal is een initiatief van Academie het Nut Voorbij, opgezet met Urban Pilots en Het Scharlaken Imperium. Een dierbaar project dat ouderenzorg een nieuwe dimensie geeft met persoonlijke aandacht voor bewoners en hun levensverhalen. Welzijn van ouderen bevorderen, vraagt om kennis van hun leefwereld. Die kunnen jonge zorgmedewerkers opdoen via de levensverhalen van ouderen. Deze methodiek wordt volgend jaar ook als minor aangeboden op de Hogeschool Utrecht. Bartholomeus Gasthuis is de locatie voor een volgende editie van Langs berg en dal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s